Контакт: dee@dee.org.rs

Друштво за енергетску електронику (ДЕЕ) из Новог Сада, Србија

ДЕЕ, из Новог Сада је основано 22 октобра 1997. године. као израз тежње истраживача, стручњака, конструктора, корисника и других заинтересованих да се институцијализује организација која ће се бавити проблематиком енергетске електронике и сродних области. То је добровољна друштвена организација радних људи и грађана, која прати развој науке и струке из области енергетске и индустријске електронике, као и сродних дисциплина.

Вести

 

15

Децембар

2021

17. годишња скупштина Друштва за енергетску електронику

Одржава се 17. годишња скупштина друштва за Енергетску електронику у виртуелном формату (Zoom). Позив и дневни ред преко мејла dee@uns.ac.rs.


Срдачан поздрав,

проф. др Владимир Катић
председник ДEе Србије

 

30

Октобар

2021

Завршен је 21st International Symposium/XXI Саветовање Енергетска електроника

У Новом Саду је затворен 21. међународни скуп (21st International Symposium on Power Electronics), односно XXI Саветовање Енергетска електроника. Скуп је окупио 227 учесника из земље и иностранства, а импресионира велико присуство студената (42%). Општа оцена је да је скуп успео и да учесници носе позитивна искуства. Све је одржано у виртуелном окружењу (онлајн), а детаљнији извештај се може прочитати на следећем ЛИНКУ.


Срдачан поздрав,

проф. др Владимир Катић
председник ДEе Србије

 

30

Октобар

2021

16. годишња скупштина Друштва за енергетску електронику

У склопу скупа Ее 2021, одржава се 16. годишња скупштина Друштва за енергетску електронику у виртуелном формату (онлајн) користећи платформу MS Teams. На дневном реду је одобравање финансијског извештаја за 2020. год., као и сумирање утисака са међународног симпозијума Ее2021. Приступ преко сајта Ee2021 и MS Teams календара.


Срдачан поздрав,

проф. др Владимир Катић
председник ДEе Србије

 

27

Октобар

2021

Почео је 21st International Symposium/XXI Саветовање Енергетска електроника

У Новом Саду је почео 21. међународни скуп (21st International Symposium on Power Electronics), односно XXI Саветовање Енергетска електроника у организацији Друштва за Енергетску електронику Србије, Факултета техничких наука из Новог Сада и Института "Никола Тесла" из Београда. Првог дана су одржана два велика туторијала, а наредних дана теку активности према програму. Званично отварање је предвиђено за четвртак, 28.10.2021. од 10:00х. Скуп се због ограничења наметнутих пандемијом вируса Цовид-19 одржава виртуелно (онлине) уз коришчење платформе MS Teams.
Програм и више детаља о конференцији могу се видети на сајту скупа www.dee.uns.ac.rs.


Срдачан поздрав,

проф. др Владимир Катић
председник ДEе Србије

 

12

Фебруар

2020

15. редовна годишња скупштина Друштва за енергетску електронику

Одржана је 15. редовна годишња скупштина Друштва за енергетску електронику (електронски) на којој је разматран и усвојен финансијски извештај ДЕе за 2019. год.


Срдачан поздрав,

проф. др Владимир Катић
председник ДEе Србије

 

23-26

Октобар

2019

ОДРЖАН 20. међународни симпозијум/Саветовање Енергетска електроника - Ее 2019

Друштво за енергетску електронику Србије у сарадњи са Универзитетом у Новом Саду, Факултетом техничких наука и Институтом Никола Тесла из Београда организовало је XX Међународни симпозијум Енергетска електроника (20th International Symposium on Power Electronics) и XX Саветовање Енергетска електроника. Скуп је одржан у Новом Саду, у централној згради Универзитета у Новом Саду, од 23. до 26. октобра 2019. године. Овај јубиларни, XX научни скуп, сада већ брендиран и општепознат, наставио је дугу и успешну традицију (од 1973. год.) окупљања еминентних међународних и домаћих стручњака у широј области енергетске електронике. Теме скупа су биле Енергетски претварачи и уређаји, Аутомобилски и индустријски електромоторни погони, Електричне машине, Управљање и мерење у енергетици, Енергетска електроника у телекомуникацијама, Квалитет електричне енергије и Обновљиви и дистрибуирани извори енергије. Конференција је одржана под патронатом светског удружења инжењера електротехнике (IEEE) и под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Покрајинског секретаријата за високо образовање и технолошки развој, као и Српске академије наука и уметности, EPE асоцијације из Брисела, ECPE удружења из Нинберга и Друштва за ЕТРАН из Београда.
Председавајући конференције је био проф. Владимир Катић са Универзитета у Новом Саду, ФТН, Програмског одбора проф. Дражен Дујић са Политехничког универзитета у Лозани (Швајцарска), за публикације је био задужен проф. Мирослав Васић са Политехничког универзитета у Мадриду (Шпанија), а за информације задужен др Александар Станисављевић са Универзитета у Новом Саду, ФТН.
Скуп је окупио преко 250 учесника, а представљено је 66 радова написаних од стране 209 аутора/ко-аутора из 24 земље. Поред тога, у научном делу програму било је 6 врхунских предавања (Key-Note) и 4 позвана предавања, као и три туторијала. Скуп је у потпуности остварио свој циљ и омогућио размену знања и искуства, те представљање најновијих достигнућа и трендова развоја у овим областима. Сви презентовани радови су уврштени у IEEE Xplore дигиталну библиотеку и биће цитирани преко Web of Science, Google Scholar и Scopus baze.


Срдачан поздрав,

проф. др Владимир Катић
председник ДEе Србије

 

19

Фебруар

2019

14. редовна годишња скупштина Друштва за енергетску електронику

Одржана је 14. редовна годишња скупштина Друштва за енергетску електронику (електронски) на којој је разматран и усвојен финансијски извештај ДЕе за 2018. год.

Срдачан поздрав,

проф. др Владимир Катић
председник ДEе Србије

 

16

Јануар

2018

Драги посетиоци,

желимо да вас обавестимо да можете погледате кратки филм са 19 Међународног сиомпозијума Енергетска електроника Ее2017.


Срдачан поздрав,

проф. др Владимир Катић
председник ДEе Србије

 

4

Јануар

2018

Драге чланице и чланови Друштва за енергетску електронику Србије,

пре свега да вам честитам Нову 2018. год. и зажелим срећан Божић, те пуно успеха, здравља и среће.

Наше Друштво је у претходних, сада већ више од 20 година, успело да превазиђе многа искушења и задржи високо место наше струке и симпозијума унутар европских и светских оквира, али и да афирмише српску науку и резултате истраживања. У том смислу, свако од вас је дао велики допринос. Пуно ХВАЛА!

Претходни симпозијум/конференција Ее2017 била је једна од најуспешнијих до сада и у рангу светских научних окупљања. Сви радови су већ доступни преко Xplora и по томе смо ушли у "прву лигу".

У Новој 2018. год. желимо да побољшамо наш имиџ и контакт са светом, па смо креирали нови wеб сајт Друштва, коме можете приступити преко линка www.dee.org.rs

Молим вас за ваше коментаре, допуне и сл., како би сајт био што бољи и информативнији.

Свима, још једном све најбоље у Новој години.

Срдачан поздрав,

проф. др Владимир Катић
председник ДEе Србије

 

15

Новембар

2017

Драги посетиоци,

Постављен је веб сајт Друштва за енергетску електронику из Новог Сада.

15

Новембар

2017

Драги посетиоци,

На овом веб сајту можете добити информације о Друштву за енергетску електронику из Новог Сада (информације о активностима, чланству, итд.)

О друштву за енергетску електронику

О друштву

О друштву

Друштво за Енергетску електронику (Друштво за Ее) је основано у Новом Саду 22. 10. 1997. године, као израз тежње истраживача, стручњака, конструктора, корисника и других заинтересованих да се институцијализује организација која ће се бавити проблематиком енергетске електронике и сродних области. То је добровољна друштвена организација радних људи и грађана, која прати развој науке и струке из области енергетске и индустријске електронике, као и сродних дисциплина.


Седиште

Седиште

Друштво за енергетску електронику,
Фрушкогорска 11
21000 Нови Сад, Србија
dee@dee.org.rs















Оснивачи

Оснивачи

1, Аџић Милан, Србија
2, Алексић Никола, Србија
3, Андонов Здравко, Македонија
4, Арнаутовић Душан, Србија
5, Арсов Гоце, Македонија
6, Борић Зоран, Србија
7, Бубало Миодраг, Србија
8, Дамјановић Јован, Србија
9, Џипковић Срђан, Србија
10, Граовац Душан, Србија
11, Грбо Жељко, Србија
12, Јанда Жарко, Србија
13, Јефтенић Борислав, Србија
14, Катић Владимир, Србија
15, Лазаревић Зоран, Србија
16, Лукић Иван, Србија
17, Марчетић Дарко, Србија
18, Марковић Мирослав, Србија
19, Милосављевић Чедомир, Србија
20, Милошевић Драгиша, Србија
21, Милутиновић Зоран, Србија
22, Мирчевски Слободан, Македонија
23, Нађ Иштван, Србија

24, Накова Донка, Македонија
25, Нинковић Предраг, Србија
26, Орос Ђура, Србија
27, Павловић Лидија, Србија
28, Пејовић Предраг, Србија
29, Рајковић Драган, Србија
30, Шибалија Славко, Србија
31, Спасић Томислав, Србија
32, Станковић Зоран, Србија
33, Станојевић Душан, Србија
34, Стојиљковић Зоран, Србија
35, Тепша Јована, Србија
36, Товирац Миленко, Србија
37, Видојковић Топлица, Србија
38, Вучковић Владан, Србија
39, Вулић Небојша, Србија
40, Живанов Милош, Србија
41, Зубић Миодраг, Србија

Основни циљеви

Основни циљеви

  • Подстицање развоја науке и струке из области енергетске и индустријске електронике (електромоторних погона, електричних машина и сл.) и сродних дисциплина на пољу теоријског и експерименталног истраживања, као и њене примене у пракси.
  • Унапређење сарадње међу научницима и стручњацима, као и међу научним и стручним организацијама у земљи и иностранству, које се баве научним или техничким пословима у области енергетске и индустријске електронике или сродним наукама.
  • Организовање научних и стручних скупова као и издавање публикација из области енергетске и индустријске електронике и сродних дисциплина.








Активности

Активности

  • прати и проучава проблематику развоја науке и технике, образовања стручног кадра, унапређење, рационализаторство, новаторство и проналазаштво у области енергетске и индустријске електронике;
  • сарађује у спровођењу задатака од заједничког интереса са одговарајућим републичким и савезним органима, научно-друштвеним организацијама, Привредним коморама и другим привредним асоцијацијама, предузећима, институтима и установама;
  • организује симпозијуме, саветовања, семинаре, струковне конференције, конгресе, као и друге научне и стручне скупове, те посете у циљу размене искустава, предавања и изложбе уз публиковање стручних радова, извештаја, упутстава и друго;
  • издаје часописе, техничке публикације, књиге и другу стручну литературу;
  • врши и друге послове и задатке који произилазе из циљева и задатака Друштва.








УПРАВА

Управни одбор

Управни одбор

1, др Гоце АРСОВ, ФЕИТ, Скопље
2, др Бранко ДОКИЋ, ЕТФ, Бања Лука
3, др Јасна ДРАГОСАВАЦ, Институт "Никола Тесла", Београд
4, др Борис ДУМНИЋ, ФТН, Нови Сад
5, др Жарко ЈАНДА, Институт "Никола Тесла", Београд
6, др Марко ЈАНКОВИЋ, Институт "Никола Тесла", Београд
7, др Борислав ЈЕФТЕНИЋ, ЕТФ, Београд
8, др Владимир КАТИЋ, ФТН, Нови Сад
9, др Милоје КОСТИЋ, Институт "Никола Тесла", Београд
10, др Петар МАТИЋ, ЕТФ, Бања Лука
11, др Зоран ЛАЗАРЕВИЋ, ЕТФ, Београд
12, др Слободан ЛУБУРА, ЕТФ, Источно Сарајево
13, др Чедомир МИЛОСАВЉЕВИЋ, ЕФ, Ниш
14, др Небојша МИТРОВИЋ, ЕФ, Ниш
15, др Милош НЕДЕЉКОВИЋ, ЕТФ, Београд
16, др Александар НИКОЛИЋ, Институт "Никола Тесла", Београд
17, др Предраг ПЕЈОВИЋ, ЕТФ, Београд
18, др Милутин ПЕТРОНИЈЕВИЋ, ЕФ, Ниш
19, мр Јован РАДАКОВИЋ, Север, Суботица
20, др Милан РАДМАНОВИЋ, ЕФ, Ниш
21, др Лепосава РИСТИЋ, ЕТФ, Београд
22, др Ђорђе СТОЈИЋ, Институт "Никола Тесла", Београд
23, др Миломир ШОЈА, ЕТФ, Источно Сарајево
24, др Дејан ШРАЈБЕР, Huawey, Немачка
25, др Јожеф ВАРГА, ВТШ, Суботица
26, др Веран ВАСИЋ, ФТН, Нови Сад
27, др Владимир ВУЈИЧИЋ, ФТН, Нови Сад
28, др Слободан ВУКОСАВИЋ, ЕТФ, Београд
29, др Милош ЖИВАНОВ, ФТН, Нови Сад

Председиштво и секретаријат

Председиштво и секретаријат

Проф. др Владимир Катић

ПРЕДСЕДНИК

Факултет техничких наука,
Трг Доситеја Обрадовића 6
21000 Нови Сад, Србија
katav@uns.ac.rs


Проф. др Борислав Јефтенић

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА

ЕМП Инжењеринг 2016 д.о.о.
Браће Грим 21
11000 Београд, Србија
jeftenic@etf.bg.ac.rs


Љубинка Буба Герић

СЕКРЕТАР И БЛАГАЈНИК

Факултет техничких наука,
Трг Доситеја Обрадовића 6
21000 Нови Сад, Србија
buba@uns.ac.rs


Надзорни одбор

Надзорни одбор

1. др Милан Бебић, ЕТФ, Београд
2. др Золтан Чорба, ФТН, Нови Сад
3. мр Предраг Нинковић, Институт "Никола Тесла", Београд

Чланови

Почасни чланови

Почасни чланови

1, Prof. dr Dushan Boroyevich, VirginiaTech, Blacksburg, USA

2017

Чланство 2017

1, Sasha Nikolić, Australia
2, Čedomir Zeljković, Bosnia and Herzegovina
3, Petar Matić, Bosnia and Herzegovina
4, Slobodan Luburić, Bosnia and Herzegovina
5, Srđan Lale, Bosnia and Herzegovina
6, Elissaveta Gadjeva, Bulgaria
7, Aleksandar Prodić, Canada
8, Xiyou Chen, China
9, Dinko Vukadinović, Croatia
10, Mateo Bašić, Croatia
11, Frede Blaabjerg, Denmark
12, Darko Vracar, Germany
13, Dejan Šrajber , Germany
14, Dragan Dinulovic, Germany
15, Jan Meyer, Germany
16, Jovan Knezevic, Germany
17, Petar Grbovic, Germany
18, Shiori IDAKA, Germany
19, Stephanie Banzhaf, Germany
20, Foivos Palaiogiannis, Greece
21, Panos Papageorgiou, Greece
22, Anna Pózna, Hungary
23, Roland Bálint, Hungary
24, Mohammad Ali Nekoui, Iran
25, George Weiss, Israel
26, Jun Lin, Israel
27, Mohammad Rafiei, Italy
28, Goce Arsov, Macedonia
29, Pavol Bauer, Netherlands
30, Andreea Maria Negrea, Romania
31, Andrei Markovits, Romania
32, Evelyn-Astrid LOVASZ, Romania
33, Ioana-Monica Pop-Călimanu, Romania
34, Ion Boldea, Romania
35, Marcel Chis, Romania
36, Lucian Nicolae Tutulea, Rumunia
37, Alecksey Anuchin, Russian Federation
38, Aleksandar Nikolic, Serbia
39, Aleksandar Stanisavljevic, Serbia
40, Aleksandra Lekić, Serbia

41, Bane Popadić, Serbia
42, Barbara Vujkov, Serbia
43, Bogdan Džonlaga, Serbia
44, Boris Dumnic, Serbia
45, Borislav Jeftenic, Serbia
46, Caroline AlmeidaBusiness, Serbia
47, Damjan Tomanek, Serbia
48, Darko Marčetić, Serbia
49, Dragan Milićević, Serbia
50, Dragana Petrović, Serbia
51, Evgenije Adžić, Serbia
52, Ivan Todorović, Serbia
53, Jasna Dragosavac, Serbia
54, Jovan Radaković, Serbia
55, Leposava Ristić, Serbia
56, Maira Mieko Botomé, Serbia
57, Marko Vekic, Serbia
58, Milan Bebić, Serbia
59, Milan Mijalković, Serbia
60, Milan Pajnić, Serbia
61, Milan Utvić, Serbia
62, Miloš Živanov, Serbia
63, Miodrag Basić, Serbia
64, Miodrag Kušljević, Serbia
65, Miodrag Skender, Serbia
66, Miroslav Lazić, Serbia
67, Nemanja Savić, Serbia
68, Nikola Laketic, Serbia
69, Nikola Vukajlović, Serbia
70, Ninoslav Simić, Serbia
71, Predrag Pejović, Serbia
72, Predrag Petrovic, Serbia
73, Slavko Veinovic, Serbia
74, Stevan Grabić, Serbia
75, Veran Vasić, Serbia
76, Vladimir Katic, Serbia
77, Vladimir Mitrović, Serbia
78, Vladimir Popovic, Serbia
79, Vladimir Vukić, Serbia
80, Vlado Porobic, Serbia

81, Žarko Janda, Serbia
82, Željko Despotović, Serbia
83, Zoltan Čorba, Serbia
84, Zoran Ivanović, Serbia
85, Karol Kyslan, Slovakia
86, Pavel Zaskalicky, Slovakia
87, Igor Papic, Slovenia
88, Ignacio Gonzalez Prieto, Spain
89, Jose Cobos, Spain
90, Mikel Zabaleta, Spain
91, Drazen Dujic, Switzerland
92, Emilien Coulinge, Switzerland
93, ENRIQUE RODRIGUEZ DIAZ, Switzerland
94, Francisco D. Freijedo, Switzerland
95, Ersoy BEŞER, Turkey
96, Mustafa İnci, Turkey
97, Dragan Jovcic, United Kingdom
98, Emil Levi, United Kingdom
99, Jovica Milanovic, United Kingdom
100, Khaled Abojlala, United Kingdom
101, Milutin Jovanović , United Kingdom
102, Sasa Djokic, United Kingdom
103, Victor Levi, United Kingdom
104, Dragan Maksimović, USA
105, Dushan Boroyevich, USA
106, Victor Stefanovic, USA
107, Vladimir Blasko, USA
108, Jadranka Galić, Serbia
109, Ljubinka Gerić, Serbia
110, Nikola Janićijević, Serbia
111, Dragomir Nikolić, Serbia
112, Petar Gajić, Org. Serbia
113, Dušan Papež, Org. Serbia

2015

Чланство 2015

1, Adrien Genić, Serbia
2, Aleksandar Kerekeš, Serbia
3, Aleksandar Nikolić, Serbia
4, Aleksandar Stanisavljević, Serbia
5, Milan Bebić, Serbia
6, Bogdan Brković, Serbia
7, Boris Dumnic, Serbia
8, Božica Kovačević, Serbia
9, Jovan Radaković, Serbia
10, Vladimir Katić, Serbia
11, Nikola Tošić, Serbia
12, Marjan Urekar, Serbia
13, Marko Rosić, Serbia
14, Marko Vekić, Serbia
15, Milan Mijalković, Serbia
16, Miroslav Prša, Serbia
17, Mladen Dinić, Serbia
18, Predrag Pejovic, Serbia
19, Radoslav Antic, Serbia
20, Vladimir Mitrović, Serbia
21, Vladimir Popovic, Serbia
22, Vlado Porobic, Serbia
23, Žarko Janda, Serbia
24, Zdravko Rangekov, Serbia
25, Branko Dokić, Bosnia and Herzegovina
26, Petar Matic, Bosnia and Herzegovina
27, Georgi Kunov, Bulgaria
28, Elissaveta Gadjeva, Bulgaria
29, Aleksandar Prodic, Canada
30, Pelin Denis, Croatia
31, Bruno Allard, France
32, Nikola Stanković, France
33, Alexander Gerfer, Germany
34, Dragan Dinulovic, Germany
35, Dušan Graovac, Germany
36, Grygorii Diachenko, Germany
37, Hani Muhsen, Germany
38, Miroslav Stanojević, Germany
39, Petar Grbovic, Germany
40, Mohammad Ali Nekoui, Iran

41, Nikolay Tal, Israel
42, Goce Arsov, Macedonia
43, Boguslaw Grzesik, Poland
44, Mariusz Stepien, Poland
45, Emil Levi, United Kingdom
46, Ivan Subotic, United Kingdom
47, Goran Stojanović, Serbia
48, Ralph Kennel, Germany
49, Darko Marčetić, Serbia
50, Dragan Milićević, Serbia
51, Đura Oros, Serbia
52, Miloš Živanov, Serbia
53, Veran Vasić, Serbia
54, Zoran Ivanović, Serbia
55, Nebojša Pjevalica, Serbia
56, Slobodan Lubura, Bosnia and Herzegovina
57, Vladimir Radosavljević, Serbia
58, Ljiljana Gajdobranski, Srbia
59, Živorad Mihajlović, Srbia
60, Stevan Grabić, Serbia
61, Mare Srbinovska, Macedonia
62, Vladimir Dimchev, Macedonia
63, Milan Simić, Serbia
64, Evgenije Adžić, Serbia
65, Marian Greconici, Romania
66, Claudia Pacurar, Romania
67, Nicoleta-Adina Racasan, Romania
68, Dejan Jerkan, Serbia
69, Petar Jerkan, Serbia
70, Jožef Varga, Serbia
71, Thierry Meynard, France
72, Milici L. Dan, Romania
73, Željko Popović, Serbia
74, Dragan Matejić, Serbia
75, Petar Laušević, Serbia
76, Petar Markovic, Serbia
77, Goran Vuković, Bosnia and Herzegovina
78, Srđan Lale, Bosnia and Herzegovina
79, Nenad Petrović, Serbia
80, Nenad Vukadinovic, Canada

81, Ilya Galkin, Latvia
82, Adrian Graur, Romania
83, Milomir Šoja, Bosnia and Herzegovina
84, Milutin Jovanovic, United Kingdom
85, Miodrag Brkic, Serbia
86, Predrag Ninković, Serbia
87, Ivan Todorović, Serbia
88, Jovan Knežević, Germany
89, Lidija Korunović, Serbia
90, Predrag Petrović, Serbia
91, Nikola Đurić, Serbia
92, Zoran Mitrović, Serbia
93, Karolina Kasaš-Lažetić, Serbia
94, Hwa Yaw Tam, Hong Kong
95, Muhanad Almawlawe, Serbia
96, Živadin Despotović, Serbia
97, Vuk Malbasa, Serbia
98, Borislav Jeftenić, Serbia
99, Miodrag Milutinov, Serbia
100, Slobodan Vukosavic, Serbia
101, Milos Davidovic, Serbia
102, Zoltan Čorba, Serbia
103, Nikola Janićijević, Serbia
104, Dragomir Nikolić, Serbia
105, Petar Gajić, Org. Serbia
106, Bane Popadić, Serbia
107, Marko Gecić, Serbia
108, Dejan Jerkan, Serbia
109, Ivan Todorović, Serbia
110, Dušan Papež, Serbia

2013

Чланство 2013

1, Zeljko Ivanovic, Bosnia and Herzegovina
2, Lale Srđan, Bosnia and Herzegovina
3, Petar Matić, Bosnia and Herzegovina
4, Velibor Škobić, Bosnia and Herzegovina
5, Marco Rivera, Chile
6, Hu Yafei, China
7, Tihomir Čihak, Croatia
8, Denis Pelin, Croatia
9, Jan Meyer, Germany
10, Schulte Thomas, Germany
11, Jardan Rafael Kalman, Hungary
12, Marica Garzon, Italia
13, Boero Diego, Italy
14, Vola Gera Luca, Italy
15, Goce Arsov, Macedonia
16, Lihnida Stojanovska-Georgievska, Macedonia
17, Dragan Vidanovski, Macedonia
18, Mirjana Božović, Montenegro
19, Olice Kemenanabo, Nigeria
20, Oodo Ogidi Stephen, Nigeria
21, Boguslaw Grzesik, Poland
22, Mariusz Stepien, Poland
23, Vicente Leite, Portugal
24, Constantin Blaj, Romania
25, Marian Greconici, Romania
26, Hedes Alexandru, Romania
27, Levente Czumbil, Romania
28, Micu Dan D., Romania
29, Mihai Munteanu, Romania
30, Rata Mihai, Romania
31, Madescu Gheorghe, Romania
32, Mot Martian, Romania
33, Graur Evelina, Romania
34, Rata Gabriela, Romania
35, Stet Denisa, Romania
36, Zoran Stanisic, Sweden
37, Özgür Bulut, Turkey
38, Sasa Djokic, United Kingdom
39, Zia Emin, United Kingdom
40, Jovica Milanovic, United Kingdom

41, Chai Elaina, USA
42, Evgenije Adzic, Serbia
43, Radoslav Antić, Serbia
44, Milan Bebić, Serbia
45, Željko Beljić, Serbia
46, Nikola Čelanović, Serbia
47, Željko V. Despotović, Serbia
48, Nenad Djukic, Serbia
49, Jasna Dragosavac, Serbia
50, Boris Dumnic, Serbia
51, Marko Gecić, Serbia
52, Stevan Grabić, Serbia
53, Dejana Herceg, Serbia
54, Zoran Ivanovic, Serbia
55, Zarko Janda, Serbia
56, Marko Jankovic, Serbia
57, Borislav Jeftenić, Serbia
58, Karolina Kasas-Lazetic, Serbia
59, Vladimir Katić, Serbia
60, Miloje Kostić, Serbia
61, Petar Lausevic, Serbia
62, Aleksandra Lekić, Serbia
63, Darko Marčetić, Serbia
64, Bojan Marinković, Serbia
65, Milan Mijalković, Serbia
66, Miodrag Milutinov, Serbia
67, Zoran Mitrovic, Serbia
68, Laslo Nađ, Serbia
69, Branka Nakomčić Smaragdakis, Serbia
70, Aleksandar Nikolic, Serbia
71, Predrag Pejović, Serbia
72, Predrag Petrovic, Serbia
73, Bane Popadic, Serbia
74, Vlado Porobic, Serbia
75, Miroslav Prša, Serbia
76, Dejan Reljic, Serbia
77, Srđan Srdić, Serbia
78, Ivan Todorovic, Serbia
79, Josif Tomic, Serbia
80, Veran Vasić, Serbia

81, Marko Vekic, Serbia
82, Miloš Živanov, Serbia
83, Djura Oros, Serbia
84, Jožef Varga, Serbia
85, Jovan Radaković, Serbia
86, Duško Bekut, Serbia
87, Petar Zagorćić, Serbia
88, Milorad Radojević, Serbia
89, Nada Radovanović, Serbia
90, Slobodan Vukosavić, Serbia
91, Goran Stojanović, Serbia
92, Petar Miljanić, Serbia
93, Zoltan Čorba, Serbia
94, Jadranka Galić, Serbia
95, Ljubinka Gerić, Serbia
96, Nikola Janićijević, Serbia
97, Marija Nenadović, Serbia
98, Dragomir Nikolić, Serbia
99, Ervin Čorba, Serbia
100, Petar Gajić, Serbia
101, Ivan Todorović, Serbia
102, Dunja Andesilić, Serbia
103, Sanja Vatić, Serbia
104, Mile Plavšić, Serbia
105, Branislava Zubić, Serbia
106, Miloš Tešić, Serbia
107, Aleksandar Tadalović, Serbia
108, Adriem Genić, USA
109, Mladen Knežević, BIH
110, Stevan Cvetićanin, Serbia
111, Marina Prčić, Serbia
112, Nikola Georgijević, Serbia
113, Predrag Maravić, Serbia

2011

Чланство 2011

1, Ljubinko Blizanković, BIH
2, Dokić Branko, BIH
3, Bojan Knežević, BIH
4, Gordana Kravljača, BIH
5, Slobodan Lubura, BIH
6, Predrag Maravaić, BIH
7, Petar Matic, BIH
8, Čedomir Milosavljević, BIH
9, Milomir Šoja, BIH
10, Petar Goranov, Bulgaria
11, Aleksandar Prodic, Canada
12, Aleksandar Radić, Canada
13, Denis Pelin, Croatia
14, Heassig Pierre, France
15, Mass Jurgen, Gearmany
16, Jovan Knezevic, Germany
17, Dejan Schriber, Germany
18, Thomas Schulte, Germany
19, Csaba Blaga, Hungary
20, Arman Khashayar, Iran
21, Fortuna Luigi, Italy
22, Mattia Frasca, Italy
23, Valentina Gambuzza Lucia, Italy
24, Goce Arsov, Macedonia
25, Ljupco Karadzinov, Macedonia
26, Josif Kjosev, Macedonia
27, Elizabeta Lazarevska, Macedonia
28, Slobodan Mircevski, Macedonia
29, Dragan Vidanovski, Macedonia
30, Dejan Dabović, Montenegro
31, Srđan Iličković, Montenegro
32, Saša Mujović, Montenegro
33, Krzysztof Bodzek, Poland
34, Boguslaw Grzesik, Poland
35, Szymon Pasko, Poland
36, Mariusz Stepien, Poland
37, Marian Greconici, Romania
38, Evgenije Adžić, Serbia
39, Dušan Arnautović, Serbia
40, Kalman Babković, Serbia
41, Jovan Bajić, Serbia
42, Milan Bebić, Serbia
43, Nikola Bednar, Serbia
44, Nelu Blaž, Serbia
45, Branislav Borovac, Serbia
46, Vladimir Bugarski, Serbia
47, Darko Čapko, Serbia

48, Nikola Čelanović, Serbia
49, Zoltan Čorba, Serbia
50, Ilija Ćosić, Serbia
51, Staniša Dautović, Serbia
52, Željko Despotović, Serbia
53, Marko Dimitrijević, Serbia
54, Jasna Dragosavac, Serbia
55, Nenad Đukić, Serbia
56, Boris Dumnić, Serbia
57, Nikola Đurić, Serbia
58, Stevan Grabić, Serbia
59, Dejana Herceg, Serbia
60, Janko Hodolič, Serbia
61, Zoran Ivanović, Serbia
62, Stojan Jaić, Serbia
63, Žarko Janda, Serbia
64, Marko Janković, Serbia
65, Borislav Jeftenić, Serbia
66, Miodrag Jelić, Serbia
67, Nikola Jeranče, Serbia
68, Nenad Jevtić, Serbia
69, Ilija Kamenko, Serbia
70, Karolina Kasaš-Lažetić, Serbia
71, Vladimir Katić, Serbia
72, Milica Kisic, Serbia
73, Dragutin Kostić, Serbia
74, Miloje Kostić, Serbia
75, Stanko Kovačević, Serbia
76, Damir Krklješ, Serbia
77, Filip Kulić, Serbia
78, Miroslav Lazić, Serbia
79, Veljko Malbaša, Serbia
80, Darko Marčetić, Serbia
81, Petar Marković, Serbia
82, Matić Dragan, Serbia
83, Ilija Mihailović, Serbia
84, Živorad Mihajlović, Serbia
85, Dragan Milićević, Serbia
86, Vladimir Milosavljević, Serbia
87, Zoran Milosavljević, Serbia
88, Slobodan Milovancev, Serbia
89, Miodrag Milutinov, Serbia
90, Zoran Mitrovic, Serbia
91, Nikola Mučalica, Serbia
92, László Nagy, Serbia
93, Aleksandar Nikolić, Serbia
94, Perica Nikolić, Serbia

95, Djura Oros, Serbia
96, Predrag Pejović, Serbia
97, Neda Pekarić-Nađ, Serbia
98, Dragana Petrović, Serbia
99, Predrag Petrović, Serbia
100, Miroslav Prša, Serbia
101, Jovan Radaković, Serbia
102, Radojle Radetić, Serbia
103, Milan Radovanovic, Serbia
104, Vladimir Rajs, Serbia
105, Dejan Reljić, Serbia
106, Nemanja Rikalo, Serbia
107, Leposava Ristić, Serbia
108, Dragan Ristivojević, Serbia
109, Nataša Samardžić, Serbia
110, Vladimir Šinik, Serbia
111, Miloš Slankamenac, Serbia
112, Željko Spasojević, Serbia
113, Darko Stanišić, Serbia
114, Saša Štatkić, Serbia
115, Goran Stojanović, Serbia
116, Rastislav Struharik, Serbia
117, Dragan Stupar, Serbia
118, Predrag Teodorović, Serbia
119, Jožef Varga, Serbia
120, Veran Vasić, Serbia
121, Dragana Vasiljević, Serbia
122, Marko Vekić, Serbia
123, Vuk Vranjković, Serbia
124, Bozidar Vujicic, Serbia
125, Bogdan Vukobratović, Serbia
126, Slobodan Vukosavić, Serbia
127, Snežana Vuković, Serbia
128, Despotović Željko, Serbia
129, Ljiljana Živanov, Serbia
130, Miloš Živanov, Serbia
131, Dražen Dujić, Switzerland
132, Warit Whichkool, Thailand
133, Erkan Deniz, Turkey
134, Milan Jevremović, U.K.
135, Emil Levi, U.K.
136, Philip Surman, U.K.
137, Dushan Boroyevich, USA
138, Ivan Čelanović, USA
139, Adrien Genić, USA

Наш
Симпозијум

Прво национално саветовање из Енергетске електронике, популарно Ее, одржано је у Београду давне 1973. године са 47 приказаних радова из свих крајева екс-Југославије.
Енергетска електроника оживљава и наставља свој рад у Новом Саду 1995. године са 79 радова, али сада у формату научног симпозијума и у новом окружењу - Међународном сајму електронике и информатике. Следећи симпозијуми су одржани у Новом Саду – 1997. године, са 98 радова и 1999. године са 82 рада. Од 1997 године Друштво за енергетску електронику преузима организацију овог симпозијума. Значајно учешће страних аутора резултирало је подизањем нивоа симпозијума на међународни ниво и рад на енглеском језику. 2001. године представљено је 107 радова, 2003. године 101 рад, у 2005. години 94 радова, 101 рад у 2007. години, односно 105 радова у 2009. години. Од 2011. године симпозијум се одржава у склопу „Дана енергетике“ у Мастер центру Новосадског сајма, када је презентовано 102 рада у 2011. години и 69 радова у 2013. години. 18-ти симпозијум одржан је на новој локацији, у Централној згради Универзитета у Новом Саду, када је презентовано укупно 75 радова. 19-ти симпозијум jе представиo радове 246 аутора и коаутора и окупиo учеснике, који долазе из 29 земаља.
Посетите веб сајт симпозијума ЕНЕРГЕТСКА ЕЛЕКТРОНИКА.

Контакт

Друштво за енергетску електронику

Адреса: Фрушкогорска 11, 21000 Нови Сад

Држава: Србија

E-mail: dee@dee.org.rs

Пошаљите нам емаил

Упишите емаил адресу.

Упишите тему поруке.

Упишите текст поруке.

Ваша порука је успешно послата.

Ваша порука је успешно послата.